Wat eten wij? - Recepten en alles over lekker en gezond eten

Vijgen, je haat ze of je vindt ze overheerlijk. De vijg is een van de oudst bekende vruchten (9000 v. Chr.) De vijg komt van origine uit India en het Middellandse Zeegebied. Tegenwoordig wordt de vijg wereldwijd geteeld. Onze vijgen komen met name uit Brazilië en Turkije, maar ook uit Israël en Argentinië. Verse vijgen […]

Tijdens een drukke ochtend, is het makkelijk niet te ontbijten, maar het nemen van slechts een paar minuten om iets te eten kan echt het verschil maken voor die dag. Als je geen tijd neemt om te eten voordat je de deur uit gaat, zijn er genoeg ideeën voor ontbijt onderweg. Het ontbijt heeft veel […]

Pompoenen zijn gezond, erg lekker en veelzijdig in gebruik. Maar dat ze zo gezond zijn weten nog veel te weinig mensen. Pompoen, de vitamine-bom De pompoen is rijk aan vitaminen A, C, E, B6, B11 en mineralen zoals kalium, calcium, magnesium, ijzer en fosfor. Pompoen bevat een zeer hoog gehalte aan vitamine A en aan […]

Roken mag dan de stofwisseling versnellen, maar door te roken verloopt de vetopslag anders. Roken stimuleert juist de vetopslag op de buik. Als je buikvet kwijt wilt, kun je dus beter stoppen met roken. Als je cardio met krachttraining combineert dan is dat de beste manier om een kleinere buikomvang te krijgen. En hoewel roken […]

Brownies en Downies

Een oktoberrevolutie als nieuwe lente en de nieuwe sound een vertrouwde verzameling veelkleurige klanken die niet te voorkomen voorkomen in iedere kleine knusse keuken. Roomser dan de Paus preken voor eigen parochie over voorliefde voor een vak, pril proevende papillen, drive door degustatie en kanjers van koks. Reclameren met een uitroepteken, declameren ook. Komt dat […]

The Mind of A Chef

Flinke namen De één wat bekender dan de ander, alle klinkend en fonkelend als sterren. Ik noem David Chang (Momofuku), Sean Brock (Minero), April Bloomfield (The Spotted Pig), Edward Lee (Smoke and Pickles), Magnus Nilsson (Fäviken), Gabrielle Hamilton (Prune), David Kinch (Manresa), Ludo Lefebvre (Bastide). Google de namen en vind de grote gemene deler. Ik […]

Erwin Daniëls - Recept voor succes

Soms zit het mee, soms zit het tegen. Waar al het goede in drieën komt, wil het met tegenspoed ook wel eens uit de hand lopen. Ik heb een tijdje geschitterd in afwezigheid. Door persoonlijke omstandigheden, onvoorzien bovendien. Zonder erg uit te willen wijden en absoluut niet als excuus: een diagnose van een ongeneeslijke ziekte, […]

Koken. Mijn lust en leven, levenslust. Zit nu al ruim twee maanden zonder eigen keuken maar heb er wel een gevonden om in te mogen werken. Een levenswerk. Bij een gezonde levensstijl hoort natuurlijk verantwoord eten maar een slokje tijdens de bereiding en als begeleiding van de maaltijd mag en kan soms niet ontbreken. De […]

De zomer is in volle gang, belangrijk dus om je huid in optimale conditie te houden. Goede verzorging maar ook goede voeding is de sleutel! Roken, suiker en alcohol zijn erg nadelig voor je huid, probeer deze stoffen zoveel mogelijk te vermijden. Voeding voor je huid? Jazeker, vaak denken we dat er alleen maar gesmeerd […]

Warmoes, of snijbiet is een bladgroente, wordt maar weinig meer gekweekt en valt onder de vergeten groente. Het is verkrijgbaar van mei tot oktober. Ik gebruik jonge snijbiet veel in een groene smoothie omdat het veel vitamine C bevat. Gezonde groente Het lijkt qua smaak een beetje op spinazie maar dan iets minder bitter. Het […]

Een heel voedzaam dieet is erg belangrijk voor een sterk immuunsysteem en een goede gezondheid. Ik zorg ervoor dat ik mijn dagelijkse dosis verse groenten en fruit binnen krijg om te voorkomen dat ik ziek wordt. En word ik toch ziek dan zal dit helpen snel weer te herstellen. Meer dan 70 procent van je […]

We weten allemaal hoe geweldig gezond broccoli is. Het bevat vezels, foliumzuur, vitamine A en C, en het bevat bestanddelen die je helpen en beschermen tegen kanker en hart-en vaatziekten. In dit recept wordt de broccoli in de oven bereid en samen met de ongelooflijke antioxiderende eigenschappen van koriander en peterselie, en vezelrijke witte bonen […]

Alle rechten voorbehouden - Wat eten wij?©