Hoofdpijn oorzaken Gezond met Andrea

Broos haar of nagels? Hoofdpijn of Krampen? Acne?

Ons lichaam heeft natuurlijke vitaminen en mineralen nodig voor de normale gezonde ontwikkeling. Het ontbreken ervan kan leiden tot bepaalde aandoeningen of problemen. Het is bekend dat we ongeveer 40% uit onze dagelijkse voeding halen.

Vandaag beschrijf ik de 3 meest voorkomende symptomen van tekorten aan vitaminen die leiden tot problemen met onze gezondheid of uiterlijk:

1 – Acne: te kort aan Zink

het ontbreken van zink in het lichaam kan leiden tot het ontstaan van acne.

Zink is onder andere verantwoordelijk voor de controle van de olie in de huid. Daarnaast is het verantwoordelijk voor talrijke andere positieve effecten voor de huid, omdat zink het genezingsproces versnelt, ontstekingen verminderd en leidt tot regeneratie van huidcellen.

Met slechts 30 milligram zink per dag kan de vorming van acne voorkomen worden, en dit kan al worden voldaan door het eten van een ¼ kopje rauwe pompoenpitten.

2 – Haaruitval: gebrek aan ijzer

IJzer is een van de essentiële mineralen. Zijn rol is om de haarzakjes te voorzien van zuurstof en belangrijke voedingsstoffen. IJzertekort leidt daardoor tot haaruitval. Droog / Beschadigd / broos haar, broze nagels: te kort aan biotine (vitamine B8).

3 – Hoofdpijn en / of spierkrampen: gebrek aan Magnesium

Een ander belangrijk mineraal voor je gezondheid en schoonheid is natuurlijk magnesium. Het is essentieel voor de goede werking van het zenuwstelsel, aangezien het gunstig is voor de zenuwen en het de spieren ontspant. Bovendien voorkomt magnesium hoofdpijn en spierkrampen en vermijdt het slaapstoornissen. Om van deze gunstige eigenschappen van magnesium te genieten, moet je veel groene bladgroenten eten, zoals bijvoorbeeld boerenkool.

Kortom, als je een aantal van de bovengenoemde symptomen opmerkt, moet je de benodigde vitamine of mineralen verhogen. Zo zul je al snel veranderingen merken.

Wil je meer weten over mogelijke voedingssupplementen die je kunnen helpen bij de aanvulling van je tekorten? Stuur me dan een mail met je vraag, je krijgt vrijblijvend een passend advies.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][custom-related-posts title=”Aanbevolen producten” order_by=”title” order=”ASC” none_text=”None found”][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]


Reageer

Alle rechten voorbehouden - Wat eten wij?©