Brownies en Downies

Brownies en Downies

Een oktoberrevolutie als nieuwe lente en de nieuwe sound een vertrouwde verzameling veelkleurige klanken die niet te voorkomen voorkomen in iedere kleine knusse keuken.

Roomser dan de Paus preken voor eigen parochie over voorliefde voor een vak, pril proevende papillen, drive door degustatie en kanjers van koks. Reclameren met een uitroepteken, declameren ook. Komt dat zien, proeven, ruiken, beleven:

Brownies en Downies, aangenaam.

Kort door de bocht, eenmaal. Waar een maand geleden nog geleden werd onder de naweeën van orkaan Irma zijn de tranen gedroogd en de mouwen opgestroopt. Resultaat een nieuwe baan.

Andermaal, kort door de bocht. Brownies en Downies biedt als werkgever naast vaste krachten plek aan een x-aantal ‘kanjers’. Deze werknemers functioneren in keuken en/of bediening en hebben een beperking. Resultaat een nieuwe baan.

Hoe heerlijk is het om omringd te worden met omarmingen, spontaan en ongedwongen. Collega’s die op geen enkel moment een blad voor de mond nemen. Mensen met wie je samen mag werken die altijd enthousiast aan de slag gaan, ongeacht de omvang van de taak. Die je altijd toelachen en nooit uit. Die precies op de juiste momenten het beste in zichzelf en jou naar boven halen. En dat iedere keer opnieuw. Jongens en meiden met het hart op de goede plek, eerlijk en oprecht over alles en iedereen. In een veilige en vriendelijke omgeving die rust uitstraalt in optima forma.

Heerlijk. Als ik de wandeling van twintig minuten naar ‘huis’ –

Nog eenmaal, kort door de bocht. Momenteel zijn we nog huiszoekend om niet te zeggen dakloos. Mijn kinderkamer is in de loop der jaren veranderd in een logeerkamer. Resultaat een nieuw bed.

– maak, zie ik de dag die achter me ligt. Hoe uitbundig je kunt lachen om een onbedoeld grappige opmerking. Hoe iets eenvoudigs toch dubbelzinnig kan zijn. Hoe gek iets normaals eigenlijk is en andersom. Dan wandel ik door hartje Rotterdam en ben ik trots. Op heel veel tegelijk.

Geen recept dit keer. Die zijn geheim. Het adres niet: Nieuwe Binnenweg. Kom eens kijken, smaken, geuren beleven: Brownies en Downies, altijd aangenaam. Ik sta in de keuken met één of meerdere kanjers en samen maken we dat het zal smaken. Ontmoet ontboezemingen tijdens het opnemen van uw bestelling en proef naast de sfeer van ons uitgebreide aanbod aan bijvoorbeeld brownies. Combineer dit met een high-tea of kies uit de enorme diversiteit van lunchgerechten of snacks. Bij mooi weer buiten want dat spelen we niet, binnen keus uit liefst drie verdiepingen met comfortabele tafels en stoelen. Kinderfeestje, vergadering of op stap met je lievelingstante? Stap eens binnen en laat je verbazen. Natuurlijk kun je bij ons ook brownies kopen om mee te nemen maar het is voor iedereen veel leuker als je wat langer blijft.

Ik heb er destijds voor gekozen mijn krijtbord aan de wilgen te hangen en daaruit ontstonden de oorspronkelijke keukensessies. Twittertweets over dit onderwerp in combinatie met #gekkigheid en Instagramkiekjes van kliekjes en plating #nofilter doorzon. Initieel doel hierbij persoonlijke ontwikkeling, groei. Terwijl je doet wat je leuk vindt geen verkeerde keus. Om nu te zien dat ik het beste van deze twee werelden kan combineren door te leren en aan te leren, krijg ik mijn investering dubbel en dwars terug uitbetaald. In klinkende kraaloogjes, rechtende ruggen en spontane spasmen van geluk.

Ga ook voor de feel-good door good-food ervaring, tot snel!


Reageer

Alle rechten voorbehouden - Wat eten wij?©