Heerlijke en gezonde broccoli dip

We weten allemaal hoe geweldig gezond broccoli is. Het bevat vezels, foliumzuur, vitamine A en C, en het bevat bestanddelen die je helpen en beschermen tegen kanker en hart-en vaatziekten.

In dit recept wordt de broccoli in de oven bereid en samen met de ongelooflijke antioxiderende eigenschappen van koriander en peterselie, en vezelrijke witte bonen zorgt het voor een heerlijke smaak en veel voordelen voor de gezondheid.

Overweeg om regelmatig rauwkost met een dip te eten zoals deze aan het begin van een maaltijd. Het blijkt dat de meeste kinderen (groot en klein!) deze snack erg lekker vinden, je verhoogt daarmee automatisch de groente-inname. Je kunt deze dip ook zuivel-vrij bereiden door de yoghurt te vervangen door natuurlijke kokosmelk.

Dit heb je nodig

1 hele ongeschilde bol knoflook, gehalveerd
60 ml extra vierge olijfolie, plus extra voor de knoflook en broccoli
1 kleine broccoli
175 g gekookte lichtgekleurde bonen, zoals limabonen of cannellini
1 bosje verse peterselie
1 bosje verse koriander
60 ml yoghurt (geit of koe)
Zeezout en versgemalen zwarte peper

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 160 ° C.
  2. Wrijf beide gesneden helften van de knoflookbol in met olijfolie. bestrooi met zout en peper en voeg de helften weer samen en verpak het in aluminiumfolie.
  3. Was de broccoli en verdeel deze in roosjes. Droog ze af met een schone theedoek. Vermeng de roosjes in olijfolie, zout en peper en verdeel ze op een bakplaat.
  4. Plaats de broccoli en de knoflook in de oven gedurende 20 tot 30 minuten tot de broccoli net gaar is en niet verbrand. Bak de knoflook bij dezelfde temperatuur, maar gedurende 45 tot 60 minuten, totdat de tenen zacht zijn.
  5. Doe de resterende ingrediënten, met peper en zout op smaak, in een keukenmachine of blender en voeg de geroosterde broccoli en de zachte knoflook toe. Meng het tot een gladde massa.
  6. Als je je dip een beetje meer vloeibaar wilt, voeg je een kleine hoeveelheid warm water of meer yoghurt toe.

Gebruik volkoren stokbrood, geroosterde volkoren wraps of wraps van wortel om mee te dippen.

Geniet ervan!


Reageer

Alle rechten voorbehouden - Wat eten wij?©