Heerlijke groene Asperges

Het ‘witte goud’ kent ook een groene variant. Doordat groene asperges langer aan de wortel van de plant blijven en bovengronds groeien, zijn ze behalve krachtiger en kruidiger van smaak, ook rijker aan vitamines dan de witte exemplaren. Een ander groot voordeel van groene asperges is dat je ze niet of nauwelijks hoeft te schillen en dat ze vrijwel het hele jaar door verkrijgbaar zijn. Geen wonder dat die groene stengels wereldwijd geliefd zijn.
100 gram asperges bevatten:
asperges en gezondheid.

Asperges bevatten eiwitten, water , vet, calcium, okzer, kalium, natrium en diverse vitamines

  • 16-25 kcal energie
  • 1 gram eiwit
  • 94 gram water
  • 0 gram vet
  • 20 mg calcium
  • 1,1 mg ijzer
  • 270 mg kalium
  • minder dan 3 mg natrium
  • vitamine E
  • vitamine B en C: Paarse asperges bevatten meer vitamine C en provitamine A, witte asperges met groene punt zijn rijker aan vitamine B1 en vitamine B2.
  • 5 gram vezels
  • 10 mg koolhydraten

Reageer

Alle rechten voorbehouden - Wat eten wij?©