Heerlijke kipdijkarbonades op de barbecue

Bereidingswijze

  1. Steek de barbecue aan. Dep de kipdijkarbonades droog met keukenpapier. Wrijf ze in met de olijfolie, de kerrie, het kaneel en zout en peper naar smaak.
  2. Meng voor de chili-korianderolie het sap van een halve citroen met de rest van de olijfolie, de knoflook, de komijn, het chilipoeder, de helft van de koriander en zout en peper naar smaak.
  3. Gril de kipkarbonades op de barbecue boven matig vuur in 30 min. goudbruin en gaar. Keer ze regelmatig.
  4. Leg de karbonades op een schaal en schep er de chili-korianderolie over (houd wat olie over om er los bij te serveren). Bestrooi met de rest van de koriander.
  5. Snijd de rest van de citroenen in partjes en serveer deze, met de chili-korianderolie erbij. Lekker met pitabroodjes.

Geen liefhebber van Koriander? Neem bladpeterselie.

(Bron: Gelezen in de Hallo Jumbo)

Ingrediënten

4 kipdijkarbonades
8 el olijfolie
2 tl kerrie
1 tl gemalen kaneel
2 citroenen
1 teen knoflook
0,5 tl gemalen komijn
1 tl chilipoeder
20 g koriander
1 keukenpapier
1 barbecue
1 snufje zout
1 snufje peper

 

Voedingswaarden

per portie:
Energie (Kcal) 431
Koolhydraten (G)
Eiwitten (G) 20
Vet (G) 39


Reageer

Alle rechten voorbehouden - Wat eten wij?©