Bereidingswijze
- Steek de barbecue aan. Dep de kipdijkarbonades droog met keukenpapier. Wrijf ze in met de olijfolie, de kerrie, het kaneel en zout en peper naar smaak.
- Meng voor de chili-korianderolie het sap van een halve citroen met de rest van de olijfolie, de knoflook, de komijn, het chilipoeder, de helft van de koriander en zout en peper naar smaak.
- Gril de kipkarbonades op de barbecue boven matig vuur in 30 min. goudbruin en gaar. Keer ze regelmatig.
- Leg de karbonades op een schaal en schep er de chili-korianderolie over (houd wat olie over om er los bij te serveren). Bestrooi met de rest van de koriander.
- Snijd de rest van de citroenen in partjes en serveer deze, met de chili-korianderolie erbij. Lekker met pitabroodjes.
Geen liefhebber van Koriander? Neem bladpeterselie.
(Bron: Gelezen in de Hallo Jumbo)
Ingrediënten
4 kipdijkarbonades | |
8 el olijfolie | |
2 tl kerrie | |
1 tl gemalen kaneel | |
2 citroenen | |
1 teen knoflook | |
0,5 tl gemalen komijn | |
1 tl chilipoeder | |
20 g koriander | |
1 keukenpapier | |
1 barbecue | |
1 snufje zout | |
1 snufje peper |
Voedingswaarden
per portie:
Energie (Kcal) 431
Koolhydraten (G)
Eiwitten (G) 20
Vet (G) 39