Hoe merk je dat je een tekort aan vitamine B2 hebt?

Door een tekort aan vitamine B2 kun je een schilferige huid en kloofjes in de lippen en ontstekingen van de huid, voornamelijk bij de mondhoeken krijgen. Ook kun je last krijgen van vermoeidheidsklachten.

Een schadelijker gevolg van een tekort aan deze vitamine is een verlaging van het hemoglobinegehalte in je bloed, dit is het stofje dat zuurstof in je bloed vervoert van de longen naar andere delen in je lichaam. Een tekort kan er ook voor zorgen dat je darmen minder voedingsstoffen opnemen en kun je minder zin hebben in eten en kan het leiden tot gewichtsverlies.

Heb je last van een tekort van deze vitamine, overweeg dan om een vitamine B Complex voedingssupplement te nemen om je tekort aan te vullen. Je merkt al heel snel enorme verschillen!

Vitamine B2 (riboflavine) , Wat is het?

Het maakt onderdeel uit van het vitamine B-complex. Vroeger dacht men dat er maar één vitamine B was. Later bleek vitamine B uit meerdere afzonderlijke vitamines te bestaan. B-vitamines zijn wateroplosbare vitamines. Vitamine B2 speelt een rol bij de instandhouding van het zenuwstelsel, de spijsvertering en de energiehuishouding. Ook is het van belang voor een gezonde huid en het gezichtsvermogen. Vitamine B2 draagt bij aan de bescherming van de cellen in het lichaam tegen oxidatieve schade.

Waar zit het in?

Belangrijke bronnen van vitamine B2 zijn zuivel, vlees(waren), groenten, fruit en graanproducten. Eet gevarieerd en vul zo nodig aan met een passend voedingssupplement. Op basis van je eigen voedingsprofiel kunnen wij je adviseren welke aanvulling het beste voor je is. E-mail ons voor een vrijblijvend advies.

Vitamine B2 tekort - Gezond met Andrea

 


Reageer

Alle rechten voorbehouden - Wat eten wij?©