kurkuma-smoothie-gezondmetandrea

Gezonde mango-kurkuma smoothie

Kurkuma (of geelwortel) is erg populair tegenwoordig, dat blijkt ook uit het aantal mensen wat onderwerpen leest over deze superfood wortel. Dit familielid van de gember is in de westerse keuken wat minder bekend, maar de kurkumawortel begint behoorlijk terrein te winnen in het gebruik ervan.

Sinds een aantal weken gebruik ik samen met mijn partner kurkuma in een mix van gezonde ingrediënten vlak voor het slapen gaan. Ik merkte al na een paar dagen dat je er erg lekker van slaapt. Lees hier mijn blog over de voordelen van kurkuma en het maken van je dagelijkse Golden Milk.

Kurkuma in je smoothie

Ik dacht dat het wellicht ook mogelijk was om dit wondermiddel in een smoothie te verwerken om zo voor wat afwisseling in het gebruik te krijgen. Uiteraard kun je kurkuma ook verwerken in je maaltijden, daar binnenkort meer over. Ik zocht en ik vond een recept voor een heerlijke smoothie om de dag mee te beginnen.

Deze smoothie is verrassend simpel, dik en erg lekker, en bovendien erg vullend. Alles vers, dus geen bevroren fruit. Wil je toch een milkshake-achtige smoothie dan adviseer ik om bevroren banaan en mango te gebruiken. het is zo lekker dat je ervan wil blijven drinken. De mango in deze smoothie heeft bovendien ook weer erg goede eigenschappen, lees hier het artikel over de mango.

Maak het zelf

voor 2 personen
De ingrediënten zijn simpel

  • 2 kopjes Kokosmelk
  • 1 mango
  • 1 banaan
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl gember
  • 1 tl kaneel
  • tl chia zaad
  • 2 el kokosolie

Doe alle ingrediënten in de blender en mix alles lekker glad.

Gezondheidsaspect

Vanuit het oogpunt van de gezondheid, is deze smoothie erg goed. Het bevat wel wat suiker uit de mango en banaan, maar de opname van die suikers in je lichaam wordt verzacht door het vet uit de chia, kokosmelk, en olie, de vezels uit de chia en het fruit zelf. Kaneel stabiliseert de bloedsuikerspiegel. De kokosnootproducten zijn antiviraal, antischimmel- en antibacterieel en chia helpt bij de spijsvertering.


Reageer

Alle rechten voorbehouden - Wat eten wij?©