Moet ik anders eten als ik regelmatig sport?

Je lichaam heeft eiwitten nodig voor de opbouw en het herstel van al je cellen, hormonen, enzymen en afweerstoffen. Al je lichaamscellen bestaan voor een deel uit eiwitten die iedere dag nieuwe aanvoer nodig hebben. Maar de eiwitten die je eet kunnen nogal van elkaar verschillen. Mensen die regelmatig sporten hebben meer energie nodig. Zij kunnen dan ook een beetje meer eiwit nodig hebben dan mensen die minder actief zijn.

Het wordt sporters aangeraden om extra eiwitten in te nemen. Hoeveel je nodig hebt hangt af van het type lichaamsbeweging, de kwaliteit van de eiwitten die je eet, en de inname van koolhydraten. Eiwitten zitten voornamelijk in rood vlees, eieren, kaas, groenten, peulvruchten noten en volle melk.

Dierlijke en plantaardige eiwitten

Er zijn dus zowel dierlijke als plantaardige eiwitten. Welke jij inneemt is natuurlijk helemaal aan jou. Plantaardig is niet alleen aardig voor jou maar ook veel aardiger voor dieren en ons milieu. Vooral als je veel sport zou ik je willen aanraden méér plantaardige dan dierlijke eiwitten te eten. Combineer je inname van eiwitten met vitamine B voor de optimale werking van alle aminozuren. Vitamine B-Complex is goed voor de energiestofwisseling.

Aanvullen van je hoeveelheid eiwitten

De hoeveelheid eiwitten die je dagelijks nodig hebt is erg persoonlijk. Als je veel sport, herstellende bent van een ziekte of zwanger bent mag je rustig wat meer hebben. Proteïne shakes zijn een prima hulpmiddel om spiermassa te helpen opbouwen. Ze bevatten namelijk wat je spieren zo broodnodig hebben voor groei; eiwitten! Eigenlijk specifieker, aminozuren.

Voor de sporters die net wat meer nodig hebben heb ik een nieuwe bundel samengesteld.

  • Plantaardige proteïne: voor de opbouw van je spieren
  • Magnesium: ontspant je spieren, voorkomt spierpijn
  • Vitamine B-Complex: voor onder andere je energiestofwisseling

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][custom-related-posts title=”Aanbevolen productbundel” order_by=”title” order=”ASC” none_text=”None found”][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]


Reageer

Alle rechten voorbehouden - Wat eten wij?©