gezondmetandrea-prolongitiudine

Prolongitudine®: Nieuw medicijn tegen kanker!

In België is de Stichting tegen Kanker deze week begonnen met het gratis uitdelen van het medicijn Prolongitudine®. Wanneer je dit medicijn dagelijks ‘inneemt’ verlaag je de kans op kanker met maar liefst meer dan 30%.

Prolongitudine® is een “mirakelmethode” die voorgesteld wordt in een geneesmiddelenverpakking. De verpakking belooft een daling van jouw risico op kanker met meer dan een derde. Er zit echter geen medicijn in het doosje, maar een bijsluiter met daarop de 12 tips tegen kanker van de Europese Code tegen Kanker. En deze 12 tips doen jouw risico op kanker effectief dalen met meer dan een derde!

Een mooi initiatief van de Stichting tegen kanker!

Dit zijn de 12 goede voornemens:

 1. Rook niet! Gebruik geen enkele vorm van tabak.
 2. Maak je woning rookvrij. Ondersteun het rookvrije beleid op werk en in je omgeving.
 3. Werk aan een gezond lichaamsgewicht
 4. Zorg voor lichaamsbeweging in je dagelijkse leven. Beperk de tijd die je zittend doorbrengt
 5. Eet gezond: geef de voorkeur aan volkorenproducten, peulvruchten, fruit en groenten. Beperk je consumptie van voedingsmiddelen met veel calorieën, rood vlees en sterk gezouten etenswaren. Vermijd gesuikerde frisdranken en bewerkt vlees.
 6. Indien je alcohol drinkt, beperk de hoeveelheid. Geen alcohol drinken is beter om je risico op kanker te verlagen.
 7. Vermijd te veel blootstelling aan de zon, vooral voor kinderen. Bescherm je tegen de zon. Ga niet naar de zonnebank.
 8. Bescherm je tegen kankerverwekkende stoffen op het werk door de gezondheids- en veiligheidsvoorschriften te volgen.
 9. Ga na of je in je woning bent blootgesteld aan straling door hoge radonconcentraties. Onderneem actie om hoge radonconcentraties te verlagen.
 10. Voor vrouwen: borstvoeding geven verlaagt het risico op kanker. Beperk het gebruik van hormoonvervangende therapie tijdens de menopauze. Deze therapie verhoogt je risico op bepaalde soorten kanker.
 11. Zorg ervoor dat je kinderen deelnemen aan vaccinatieprogramma’s voor hepatitis B voor pasgeborenen en het humaan papillomavirus voor jonge meisjes.
 12. Neem deel aan georganiseerde screeningprogramma’s voor darmkanker (m/v), borstkanker (v), baarmoederhalskanker (v).

Lees de details van deze 12 voornemens verder op de website van Stichting tegen Kanker

Het Europees Wetboek tegen Kanker

Het Europees Wetboek tegen Kanker stelt simpele en wetenschappelijk bewezen maatregelen voor om kanker te voorkomen. Deze aanbevelingen komen voort uit een project gecoördineerd door het internationaal Centrum voor Kankeronderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie en gecofinancierd door de Europese Unie. De campagne is opgericht door Stichting tegen Kanker dankzij de steun van zijn donateurs om ieders aandacht te vestigen op wat hij kan doen om zijn risico op kanker te verkleinen.

Lees meer over het Europees Wetboek tegen Kanker

Bron: Stichting tegen Kanker België

logo

 


Reageer

Alle rechten voorbehouden - Wat eten wij?©