zalm-boerenkool-appelsalade-gezondmetandrea

Zalm met boerenkool en appelsalade

Heerlijke knapperige zalm. De boerenkool is rijk aan vitamine C, en de combinatie met appel en dadels in dit recept is een ware smaaksensatie. Ga eens lekker uit je comfort zone en doe eens wat anders met boerenkool. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

Valentijn zalm met Ahorn siroop

Dit is het beste en meest heerlijke zalm recept, en zeer eenvoudig te bereiden. De siroop zorgt voor een geweldige verrassende smaak.

Surprise-smaaksensatie-gezond-met-andrea

Surprise-smaaksensatie

De discussie of chocola gezond voor je is, hoeft niet gevoerd te worden. Van cacao maakt je lichaam dopamine en dat geeft je een gelukkig gevoel dat groter is dan enig schuldgevoel. Daarnaast zitten er teveel verschillende vitamines en mineralen in om hier op te noemen – lees er maar over in mijn keukensessie over […]

author Door Erwin
Gecombineerde coquilles St, Jacques -gezond-met-andrea

Gecombineerde coquilles St. Jacques

De aubergine. Bakken, grillen, als ovengerecht of verwerkt tot puree. In dit gerecht gefrituurd. Erg veelzijdig en niet alleen gezond voor lijf en leden, maar bovendien voor de hersenen. Aubergine zorgt verder voor een betere opname van andere voedingsstoffen. Naast champignons is het de meest gebruikte vleesvervanger voor vegetariers. Binnenkort een keukensessie over de aubergine […]

author Door Erwin

Tongstrelende tonijnsteak-tartaar

Verse tonijn kun je gemakkelijk herkennen. Ten eerste zal er, als je zachtjes op het vlees drukt, nauwelijks vocht vrijkomen. Dit is bij eerder ingevroren exemplaren zeker wel het geval. Daarnaast is een verse tonijn mooi glanzend en moet er een roze kleur zichtbaar zijn. Tonijn bevat veel eiwitten, vitaminen en mineralen en is bovendien […]

author Door Erwin

Ceviche zalm met appel en sherry-dressing

Ceviche, het klinkt al lekker, is een eeuwenoude techniek van garen zonder verwarmen. Hoe tegenstrijdig het ook klinkt, is het beter om de verse zalm kort aan te vriezen omdat deze bereiding de eiwitten in de vis laat stollen maar niet alle bacteriën doodt. Door de gebruikte zuren zal de zalm in dit gerecht een […]

author Door Erwin

Zalm met groene asperges, tomaat en basilicum- yoghurtsaus

De onverzadigde vetten in zalm zorgen ervoor dat deze vissoort past in een gezond dieet. De vis is heerlijk in dit gerecht met groene asperges.

Alle rechten voorbehouden - Wat eten wij?©