SHAKSHUKA. Heerlijk gerecht. Eet het met wat brood of een salade. Met salade is het een low carb recept. En het is vegetarisch. Maar gemakkelijk, gezond en heel lekker.
SHAKSHUKA. Heerlijk gerecht. Eet het met wat brood of een salade. Met salade is het een low carb recept. En het is vegetarisch. Maar gemakkelijk, gezond en heel lekker.
Doe wat olijfolie in een hapjespan of braadpan en fruit de ui samen met de knoflook en de rode peper aan. Snijd ondertussen de paprika, courgette en tomaten in blokjes en doe erbij. Hak een gedeelte van de peterselie fijn en doe in de pan. Voeg ook de bouillon erbij en breng op smaak met peper en zout en laat afgedekt op laag vuur ca 10 minuten koken.
Maak 2 of 4 kuiltjes in de Shakshuka en breek boven ieder kuiltje een ei. Doe daar ook wat peper en zout op, verdeel de geitenkaas over alles en dek weer af met een deksel. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen, haal de laatste 2 minuten de deksel van de pan.
Doe nog wat peterselie over het het geheel en serveer met brood of salade.
Tip voor 4 personen kun je het beste 2 pannen gebruiken of één ei per persoon. Anders liggen de eieren te dicht tegen elkaar.
Alle rechten voorbehouden - Wat eten wij?©