De discussie of chocola gezond voor je is, hoeft niet gevoerd te worden. Van cacao maakt je lichaam dopamine en dat geeft je een gelukkig gevoel dat groter is dan enig schuldgevoel. Daarnaast zitten er teveel verschillende vitamines en mineralen in om hier op te noemen – lees er maar over in mijn keukensessie over dit bruine goud.

Over anijs is minder bekend. Het helpt (ook preventief) tegen buikkrampen en daarin ligt de verklaring voor het trakteren van beschuit met muisjes bij een geboorte. Anijs zou bovendien bij prille moeders de melkproductie stimuleren en dat maakt het des te grappiger dat het vooral bekend is geworden als melkdrankje.

Vanille, de derde smaaksensatie in dit gerecht is een van de bekendste antioxidanten en is bovendien een uitstekend alternatief voor suiker. Gooi het stokje na bereiding niet weg, maar verzamel ze en droog op 80 graden een kwartiertje in de oven. Door deze droge restanten in een keukenmachine fijn te malen, krijg je vanillepoeder om bijvoorbeeld mee te bakken, of door de yoghurt te roeren.