Geroosterde pompoen en bloemkool

Pompoenen zijn gezond, erg lekker en veelzijdig in gebruik. Dit vegetarische recept zit boordevol vitaminen. Bovendien kun je dit recept variëren zoveel als je wilt, probeer het met andere van je favoriete groenten en kruiden.

author Door Ron
hartige-preitaart-gezondmetandrea-paleo-dieet

Heerlijke preitaart (volledig paleo)

Deze heerlijke hartige preitaart heb ik gezien op de website van Eet Paleo: Website “Eet Paleo”. Het recept is volledig paleo en de taartbodem is gemaakt van amandelmeel. Het recept voor de taartbodem vind je hier. Pure en echte ingrediënten zonder toevoegingen. Dankjewel voor het lekkere recept Marinka!  

author Door Ron

Pittige gezonde Kip-Sinaasappel

Deze gezonde Kip sinaasappel barst van heerlijke smaken en groenten! (Geen toegevoegde suiker, glutenvrije optie). Het is gemaakt met echte ingrediënten zoals verse sinaasappelsap, verse gember, en tal van groenten, zodat je je goed voelt na deze maaltijd. Maak de saus, hak de groenten en houdt alles binnen handbereik, want dit gerecht is snel klaar. […]

Plaattaart met witte asperges

Heerlijke (vegetarische, als je de beenham weglaat) plaattaart met witte asperges in combinatie met gekookt ei en geitenkaas. Dit recept heb ik gezien op leukerecepten.nl. Het is te lekker om het niet te delen met jullie, maar alle credits gaan uiteraard naar leukerecepten.nl. Ik heb een kleine variatie gemaakt door een paar plakken heerlijke gegrilde beenham […]

Asperges met Champignons in bruine boter

Voor het geval ze er weer zijn verse witte asperges! De liefhebbers van dit witte goud eten ze soms wel een paar keer per week want eind juni is het seizoen alweer voorbij. Witte asperges zijn veel milder en malser dan groene asperges. De bruine boter in dit recept is een uitstekende aanvulling op de […]

zalm-boerenkool-appelsalade-gezondmetandrea

Zalm met boerenkool en appelsalade

Heerlijke knapperige zalm. De boerenkool is rijk aan vitamine C, en de combinatie met appel en dadels in dit recept is een ware smaaksensatie. Ga eens lekker uit je comfort zone en doe eens wat anders met boerenkool. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

Aspergarnalensalade

Ik heb deze salade voor het eerst gemaakt voor moederdag. Ik werkte in een restaurant en mocht het menu voor deze bijzondere zondag samenstellen. Mijn moeder was dol op verse en knapperige groente en garnalen gaan goed samen met asperges. Door de licht zurige dressing die ik hierbij heb gekozen, wordt het een verrassend lekker […]

author Door Erwin

Auberginewaaier Griekse stijl

De in Nederland en België meest verkochte aubergine heeft een glanzende donkerpaarse schil (de kleur aubergine is ernaar vernoemd) en bijna wit vruchtvlees. De smaak is bitter tot neutraal en zit voornamelijk geconcentreerd in de schil. Dat heeft het voordeel dat aubergine met bijna elk ander ingrediënt kan worden gecombineerd. In het bijzonder met ‘stevige’ […]

Stamppot, maar dan anders

Ik was op zoek naar een stamppot maar dan anders. Na het een en ander opgezocht te hebben op Internet ben ik naar de winkel gegaan en heb de bijgevoegde ingrediënten in de winkelwagen gedaan. Het resultaat mag er zijn! Het is heerlijk!

Italiaanse spruitenschotel

Soms heb je gewoon zin om lekker te koken en dan kijk je even in de voorraadkast wat er allemaal nog ligt, dit keer waren het spruitjes en ik dacht, daar ga ik iets gruwelijk lekkers van maken. Ik moet zeggen dat dit de lekkerste spruiten waren die ik ooit gemaakt en gegeten heb. Eet […]

Groene boost smoothie

Deze smoothie bevat veel bladgroente en enkel-onverzadigde vetzuren dankzij de avocado, deze zitten tjokvol mineralen, antioxidanten, vitaminen en vezels. De noten bevatten veel eiwitten. De boerenkool is een van de grootste bronnen van vitamine C. Neem deze smoothie binnen een half uur na het sporten voor een beter herstel van je spieren

Gezonde Butter Chicken met bloemkoolrijst

Zo maak je bloemkoolrijst: Plaats de gehakte bloemkoolroosjes in een keukenmachine en puls tot de bloemkool is gereduceerd tot kleine stukjes – hetzelfde formaat als korrels van rijst (of hak met de hand met een scherp mes). Verhit de kokosolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de bloemkool voor ongeveer 4-6 minuten, of […]

Alle rechten voorbehouden - Wat eten wij?©