Verhoog je weerstand met deze Overnight Oat

Groene thee ontmoet Overnight Oat!

Ja, daar mag je best enthousiast van worden! Als je graag je algehele gezondheid wilt verhogen door een (heerlijk) ontbijt? Dan is deze ontbijtbowl voor jou.

Thee is een geweldige manier om subtiele en interessante smaken te integreren in de dagelijkse recepten. Bepaalde theesoorten hebben veel voordelen voor de gezondheid, met name door de aanwezigheid van antioxidanten. Dit groene ontbijt is gemaakt van de gezondheid-ondersteunende groene thee.

Groene thee kun je op veel manieren innemen, maar in een kopje is er slechts één. Deze groene thee Overnight Oat bevat o.a. babyspinazie voor het verhogen van de groene kleur en het stimuleren van de weerstand verhogende anti-oxiderende eigenschappen. Het bevat oplosbare vezels, evenals gezonde omega-3 vetten. Gebruik eventueel glutenvrije haver.

Dit heb je nodig

1 kopje havermout (glutenvrij als je dat wenst)
1 eetlepel chiazaad
1 eetlepel hennepzaad
1 bosje babyspinazie
1 kopje sterke groene thee, afgekoeld tot kamertemperatuur
1/2 kopje ongezoete amandelmelk
3 eetlepels cashewnoten (laat deze tenminste 1 uur in water weken)
1/4 theelepel kaneel
1/2 theelepel vanille
2 medjool dadels zonder pit

Extra ingrediënten opties

verse blauwe bessen
gesneden banaan
extra hennepzaad

Aan de slag

Voeg de haver, chia, en hennep zaden in een medium-grote kom en meng dit door elkaar. Giet de cashewnoten af en voeg deze en alle overige bestanddelen (behalve de opties) in een blender en mix tot een gladde massa. Giet de mix in de kom met de haver, chia, en hennep en meng. Dek af bewaar het een nacht in de koelkast. Verdeel in de ochtend de haver in twee kommen, top met zaden, bananen, bessen, of aanvullende noten en geniet ervan!

Kenmerken medjool dadel

Als je een medjool dadel in je hand houdt, zal je versteld zijn van de grootte. De grootte van deze dadel is dan ook meteen het belangrijkste kenmerk. Met een grootte van 3 tot 7 cm behoort deze soort tot de meest populaire en geliefde dadels. De grootste dadels worden ook wel “jumbo dadels” genoemd.

De kleur van een rijpe dadel is diep bruin. Een verse dadel is dik, sappig en heeft een gladde schil. Een gedroogde dadel is zacht en heeft een gerimpelde schil. Meestal zijn de dadels gedroogd te koop. In veel gevallen begint het drogingproces terwijl de dadel nog in de boom hangt!

De smaak van een medjool

Heb je ooit eens een medjool dadel geproefd? De dadel heeft zacht vruchtvlees en elke hap is intens zoet. De meeste mensen beschrijven de smaak als “honingzoet” en “karamelachtig”. De smaak is zelfs zo zoet dat je haast zou vergeten dat je een gezonde vrucht aan het eten bent! Ideaal toch?

Hoe eet je een medjool dadel?

Eigenlijk hoef je helemaal niets met de dadel te doen. Gewoon zo uit het vuistje eten is deze vrucht al verrukkelijk. Maar wil je er toch iets mee doen? Maak de dadel dan nog gezonder door de pit te verwisselen met een noot! Amandelen en walnoten lenen zich hier erg goed voor.


Reageer

Alle rechten voorbehouden - Wat eten wij?©