Gewichtsreducerende operatie gehad? Je voelt je lekkerder met extra vitamines!

Als je een gewichtsreducerende operatie hebt ondergaan neem je minder voedsel tot je, daarnaast is het zo dat in het geval van een gastric bypass je ook nog eens minder opneemt omdat je minder darm hebt dat gebruikt wordt tijdens het spijsverteringsproces. Hierdoor krijg je te weinig voedsel binnen om aan genoeg vitamines en mineralen te komen.

Na een kort onderzoek op Internet lees ik dat de meestvoorkomende tekorten na een operatie ijzer, vitamine B12, vitamine D en calcium zijn. Een standaard vitaminepil is dus niet genoeg om in de verhoogde behoefte te voorzien. Dit probleem van de tekorten aan vitaminen kan relatief makkelijk worden opgelost met behulp van hoogwaardige vitaminesupplementen van NUTRILITE. In veel gevallen worden vitaminesupplementen wel voorgeschreven door de arts. Is dat niet het geval, adviseer ik om het in ieder geval na te vragen.

Veel mensen die een maagverkleining hebben laten uitvoeren, hebben voordat ze geopereerd worden al een tekort aan belangrijke voedingsstoffen. Dit komt vaak door toedoen van een onevenwichtig dieet. Na de operatie kan dit tekort door de verslechterde opname van voedingsstoffen alleen maar erger worden.

Afhankelijk van de behoefte zijn er een aantal voedingssupplementen die hierop aansluiten. Vraag ons om advies. info@gezondmetandrea.nl


Reageer

Alle rechten voorbehouden - Wat eten wij?©