Waarom is brandnetel zo gezond?

We kennen allemaal de brandnetel als hardnekkig onkruid. Je kunt dit kruid ook in theevorm gebruiken. Brandnetelthee is erg lekker maar bovenal is het ontzettend gezond!
Het heeft een zuiverende werking op het lichaam en zit boordevol vitamine C. Het zorgt ervoor dat je lichaam kalk en ijzer opneemt. Naast vitamine C bevat brandnetel ook de vitaminen A en B. Door de ontsmettende werking worden afvalstoffen in je lichaam makkelijk verdreven

Hoe gezond is brandnetelthee?

Deze kruidenthee zou erg goed helpen tegen eczeem, reuma en artritis. Ook moeders in spé doen er goed aan om een kopje brandnetelthee te drinken: brandnetelthee bevordert namelijk de melkproductie. Maar dat is nog lang niet alles! Brandnetelthee helpt immers ook tegen haarroos, hevige menstruatiebloedingen en wintertenen.

Brandnetelthee werkt ontstekingsremmend en is erg goed voor je huid. Heb je last van een onrustige huid en ben je in het dagelijks leven voortdurend in de weer met crèmepjes en smeersels? Dan is brandnetelthee een absolute aanrader. Het draagt namelijk bij aan de zuivering van je huid. Daarnaast versterkt het de werking van je nieren, waardoor schadelijke stoffen worden afgescheiden als urinezuur. Dit zorgt voor een gezonde en stralende huid.

Vind je dit product lekker? Dan houd je vast ook van groene thee! Groene thee barst van de antioxidianten en is minstens zo gezond. Brandnetels zijn zoveel meer dan onkruid! Je kunt de plantjes namelijk ook gewoon in de keuken gebruiken!

brandnetels

Hier zijn een aantal interessante linkjes over brandnetels:

 


Reageer

Alle rechten voorbehouden - Wat eten wij?©