De onverzadigde vetten in zalm zorgen ervoor dat deze vissoort past in een gezond dieet. De vis is heerlijk in dit gerecht met groene asperges.
Hoofdgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 500 g groene asperges
- zeezout
- 300 g kleine trostomaten (bijv. cocktailtomaten)
- 3 el olijfolie traditioneel
- versgemalen peper
- 4 volle el Turkse yoghurt
- 2 el fritessaus
- 3 el ragfijn gesneden basilicumblaadjes
- 1 tl versgeperst limoensap
- 4 stukken zalmfilet met huid à 125 g
Aan de slag!
- Was de asperges en breek het onderste stugge stukje eraf. Kook de asperges 5 minuten in ruim water met zout en giet ze af.
- Was de tomaten maar laat ze aan de tros zitten. Leg ze in een ovenvaste schaal, bestrijk ze met olie en bestrooi met peper en zout naar smaak.
- Bestrijk de asperges met olie en bestrooi met peper naar smaak.
- Klop een sausje van de yoghurt, de fritessaus, de basilicum, het limoensap en peper en zout naar smaak.
- Bestrijk de vis met olie en bestrooi met peper en zout naar smaak.
- Rooster de asperges in een heel hete grillpan zodat ze mooie bruine streepjes krijgen.
- Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de vis eerst op de huidzijde 3 minuten en vervolgens op de andere zijde mooi lichtbruin. Bak de vis net gaar.
- Schuif intussen de tomaten onder een hete grill en grill ze ong. 5 minuten.
- Serveer de vis met de groenten en het sausje.
- Lekker met Tarly met ringetjes bosui erdoor.
Bereidingstijd: ca. 30 minuten.