Zet je sapcentrifuge aan het werk en verhoog je weerstand!

Een heel voedzaam dieet is erg belangrijk voor een sterk immuunsysteem en een goede gezondheid. Ik zorg ervoor dat ik mijn dagelijkse dosis verse groenten en fruit binnen krijg om te voorkomen dat ik ziek wordt. En word ik toch ziek dan zal dit helpen snel weer te herstellen.

Meer dan 70 procent van je immuunsysteem zit in je darmen, en alles wat je eet vormt de basis van je gezondheid. Je immuunsysteem beschermt je tegen virussen en bacteriën.

Als je ziek wordt zal je lichaam proberen weer in balans te komen door gifstoffen uit je systeem te spoelen, en het innemen van medicijnen kan de natuurlijke reactie van je immuunsysteem om de ziekte te bestrijden daadwerkelijk tegenwerken.

Maak een gezonde basis voor een sterk immuunsysteem door het maken van verse sappen met de volgende ontstekingsremmende ingrediënten.

Ananas

Ananas zit vol met voedingsstoffen die in je lichaam de productie van witte bloedcellen stimuleren. Witte bloedcellen beschermen je tegen bacteriën en virussen en houden infecties op afstand.

Wortelen

Wortelen bevatten veel bètacaroteen, dat zorgt voor een goede weerstand en je gezichtsvermogen. Er zijn aanwijzingen dat bètacaroteen antioxidatieve eigenschappen heeft. Het draagt ook bij aan gezonde botten, tanden en huid en de groei.

Sinaasappels

Een van de beste bronnen van vitamine C, sinaasappels zorgen ervoor dat je lichaam meer witte bloedcellen produceert. Vitamine C werkt ook als een antioxidant, waardoor schade door vrije radicalen tegen wordt gegaan.

Gember

Gember vermindert koorts, verzacht keelpijn, en stimuleert hoesten om slijm uit de borst te verwijderen. Het bevat stoffen die je bloedsomloop stimuleren en opent je sinussen. Verbeterde bloedsomloop betekent dat er meer zuurstof is om je lichaamsweefsels te helpen bij het verwijderen van giftige stoffen en virussen.

Kurkuma

Kurkuma bevat zeer grote aantallen antioxidanten en anti-ontstekings eigenschappen. Curcumine, het actieve ingrediënt in kurkuma, kan helpen je te beschermen tegen kanker.

Dit heb je nodig

  • 1 ananas
  • 3 sinaasappels
  • 2 middelgrote wortelen
  • Een duimlengte gember
  • Klein stukje kurkumawortel

Aan de slag

Doe alle ingrediënten in de sapcentrifuge. Giet het in een glas en geniet.


Reageer

Alle rechten voorbehouden - Wat eten wij?©